Ahmet Davutoğlu

Ahmet Davutoğlu

24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili

26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili

26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Baba adı Mehmet Duran, anne adı Memnune'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı.

Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı. Dış politika, uluslararası ilişkiler ve siyaset felsefesi alanlarında yayımlanmış eserleri bulunmaktadır.

24. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. 60 ve 61. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı yaptı.62. Hükümette Başbakanlık görevini yürüttü. 63. Hükümette ikinci defa Başbakanlık görevini üstlendi.

İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Davutoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Fotoğraflar