Tülay Selamoğlu

24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili

15 Ağustos 1966'da Kırıkkale'de doğdu. Baba adı Mehmet Tahir, anne adı Feriha'dır.

Mimar; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Üyeliği, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Birliği Üyeliği ve Ankara Şube Halkla İlişkiler Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Temsilciliği, Uluslararası Kadın ve Çocuk Platformu Kurucu Üyeliği, Avrupa Türk Engelliler Derneği (AVTED) Onursal Başkanlığı, Dünya Çocukları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Onursal Başkanlığı, Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şube Onursal Başkanlığı, İşaret Dili Tercümanları Derneği Onursal Başkanlığı, Uluslararası Engelliler Eğitim ve Spor Derneği Üyeliği, Başkent İşitme Engelliler Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Üyeliği, Ankara Seğmenler Kulübü Derneği Onursal Üyeliği görevlerinde bulundu. Eğitici Valideler Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı.

24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcülüğü görevini yürüttü. Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

İngilizce ve işaret dili bilen Selamoğlu, evli ve 1 çocuk annesidir.

Fotoğraflar