Ziver Özdemir

Ziver Özdemir

24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Batman Milletvekili

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Batman Milletvekili

27. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Batman Milletvekili

1965 Batman/Kışlak doğumlu, baba adı Bozo, anne adı Servet'tir.

Elektrik Mühendisi, İş Adamı; Dicle Üniversitesi Batman Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü (ön lisans) ve AZTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü ve Konya Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programını bitirdi.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği, Batman Karşıyaka Spor Kulübü Başkanlığı, Batman Petrol Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Vakfı Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

Refah Partisi Batman İl Başkan Yardımcılığı (1994), Fazilet Partisi Batman İl Müfettişliği (1997), 1999'da FP Batman Belediye Başkan adayı oldu, 2001 yılı içerisinde Saadet Partisi Batman İl Müfettişliğini yürüttü, 2009–2011 yılları arasında Batman Ak Parti il başkanlığı yaptı.

24. 25. ve 27. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. KİT Komisyonu Başkanvekilliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği ile Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyeliği yaptı.

İyi düzeyde Kürtçe, az düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Özdemir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Fotoğraflar